Deep Cleaning Sanitair

Vervuilde sifon
urinezuren, kalk, haartjes, ...
Deep cleaning
dezelfde siffon tijdens de reiniging
Vervuilde jachtbak
Jachtbak na de dieptereiniging
Dieptereiniging
van de vloer in de toiletten
Het mooie resultaat
een perfect gereinigde vloer en fris ruikend toilet
De urinoirs worden gedemonteerd
Deep cleaning in progress...

Dieptereiniging van uw sanitair zorgt voor maximale hygiëne en verlengt de levensduur van de sanitaire onderdelen. Dieptereiniging is noodzakelijk om schoon en probleemloos functionerend sanitair te garanderen. Maar wat houdt sanitaire dieptereiniging nu precies in, wordt ons vaak gevraagd? En is het nodig? Ja, sanitaire dieptereiniging is specialistische schoonmaak op moeilijke plaatsen en van vitale onderdelen. En ja, het is absoluut noodzakelijk.

Ondanks het dagelijks onderhoud dat vaak aan sanitaire installaties wordt besteed, beperken de reinigingsbeurten zich meestal tot de zichtbare oppervlakten. Op de onzichtbare oppervlakken vormt zich een laag organische en anorganische stoffen. Dit is vaak niet alleen onhygiënisch maar is meestal ook een bron van reukhinder.

Sanitaire deepclean is dan ook een preventief programma om uw sanitair het hele jaar door technisch en hygiënisch in orde te houden. Allindus kan éénmalig of op een structurele basis dit periodieke onderhoud voor u verzorgen. 

Het demonteren van de sanitaire onderdelen gebeurd ten gronde bij alle units. Dit om de opgelopen organische en anorganische aanslag te kunnen verwijderen en verstoppingen op te kunnen lossen. Dit zijn stoffen zoals: 

  • urinezuren
  • kalk
  • haar
  • huidschilfers
  • corrosie

Hoe gaan we te werk?

Toiletten: Jachtbakken worden gedemonteerd, gereinigd, technisch nagekeken en gemonteerd. Onder de randen kan de aanslag soms heel hardnekkig zijn, deze zullen eveneens mee gereinigd worden.

Sifons worden volledig gedemonteerd, gereinigd en gemonteerd. Kranen, perlators en volledige lavabo ontkalkt.

Urinoirs worden van de muur gehaald, met de rioolrat of met de hogedrukreiniger door de leidingen gegaan. ( urine kristalliseert na 7 seconden samen met de aanwezige kalk in het water kan dit uw leidingen volledig laten dichtslibben. )

Douches, douchekoppen, armaturen, muren en inloop worden ontkalkt, ontsmet en technisch nagekeken. Het verwijderen van schimmels in bv. een douche zal sneller opgemerkt worden. Allindus kan dan apart een schimmelbehandeling en/of vervanging van de siliconen aanbieden.

 

Waarom is een sanitaire dieptereiniging belangrijk?

  • Lager ziekteverzuim door gezonder werk- en leefklimaat
  • Hygiënische situatie waarin iedereen zich prettig voelt
  • Fris ogend en fris ruikend sanitair
  • Langere levensduur van uw sanitaire installaties
  • Minder defecten en storingen aan het sanitair