All-Pest Control-Services

Ongediertebestrijding in kantoren

Door de enorme toename van kantoorgebouwen in steden hebben ratten en muizen hier ook hun toevlucht genomen. Valse wanden, valse kantoorvloeren geven daar ook aanleiding toe.

Via kabelgoten, buizen, spleten en kieren in de muren komen zij de gebouwen binnen.

Hoe kan je zien dat er ratten of muizen aanwezig zijn:  knaagschade, stukgevreten papier, uitwerpselen, etc.

Dit heeft uiteraard invloed op de gedachtengang van de mensen die er werken, op de gezondheid en de productiviteit.

 

Restaurants, brasserie & hotels

In de horeca kan het ongedierte uiteraard welig tieren.

Zeker omdat dit plaatsen zijn waar eten te vinden is.

Vermits in de horeca de eisen en wetten strenger zijn en er certificaten voorgelegd dienen te worden, is ongediertebestrijding hier heel belangrijkDe wetgeving rond voedselveiligheid verplicht u voor uw keuken een ongediertebestrijdingsplan en een onderhoudsplan te voorzien.

De laatste jaren horen we ook veel meer in het nieuws over de bedwantsen. Dit kan komen omdat toeristen zich hier nog niet bewust van zijn en er ook geen aandacht aan besteden.

Klimaatverandering

Het gezaghebbende tijdschrift Nature schrijft dat de verdeling van diersoorten verandert ten gevolge van klimaatverandering. Door de opwarming trekken veel soorten weg van de evenaar, naar de poolstreken toe. Die beweging was al eerder waargenomen bij sommige vogel- en insectensoorten.

Door een veranderend klimaat staat de voedselvoorziening in veel landen al onder druk. Nieuwe ziekten maakt de situatie alleen maar nijpender. “Onze verdelgingsmiddelen en pesticiden moeten tegen steeds meer ziekteverwekkers worden ingezet, die ieder op zich resistentie tegen deze middelen kunnen ontwikkelen”, zegt ecoloog Dan Bebber van de universiteit van Exeter, UK. “Wanneer deze ook nog eens nieuw territorium binnentrekken, kan de zaak wel eens helemaal uit de hand lopen.”

De grootste bedreiging vormen schimmels en oomyceten, aan elkaar verwante microben die plantenziekten veroorzaken, zoals de aardappelziekte.

De wereldwijde verplaatsing van gewasziekten is nooit eerder samenhangend onderzocht. Daarom hebben Bebber en zijn collega’s er historische overzichten bij betrokken, die sinds 1822 worden bijgehouden en door CABI (Centre for Agricultural Bioscience International) worden bewaard.

Van 612 soorten is onderzocht wanneer sinds 1960 deze soorten voor het eerst in een land werden waargenomen. Daaruit bleek dat het ongedierte zich met een snelheid van bijna 3 km per jaar noord- en zuidwaarts beweegt. Dat is ongeveer even snel als de uitbreiding van warme gebieden onder invloed van klimaatverandering. Veel soorten rukken daarbij sneller op dan hun natuurlijke vijanden, waardoor het ecologisch evenwicht verstoord dreigt te raken. Daardoor neemt de kans op heftige plagen snel toe.

(bron: duurzaamnieuws.nl)   

Als organisatie zal Allindus onverminderd doorgaan met het monitoren, weren en bestrijden van ongedierte..

 

Waarom aan ongediertebestrijding doen vooraleer er ongedierte is? 

Preventief aan ongediertebestrijding doen, is dat nodig of niet, hier sommen we een aantal zaken op waardoor je heel wat leed kan besparen :

  • Als er echt een probleem reeds is brengt dit nog meer kosten met zich mee
  • een ongedierteplaag geeft een slechte naam
  • ze kunnen andere schade toebrengen (doorbijten van kabels)
  • Bedwantsen of vlooien geeft lichamelijke last
  • De wet verplicht tot bepaalde vormen van ongediertebestrijding

Wacht dus niet tot je het ongedierte niet meer de baas kan. Maak vandaag nog een afspraak met ALLINDUS om je preventieplan voor ongedierte op te maken.

pest control services