All-Kitchen-Services

Wist u dat 50% van alle restaurantbranden ontstaan in de keuken? We zetten hier even op een rijtje waarom een degelijke reiniging van de extractiesystemen (dampkappen, kanalen en ventilatoren) zo belangrijk zijn. Laat ons vooral de deep cleaning van de keuken niet vergeten!

HACCP

Bij professioneel gebruik van keukens moet aan HACCP-eisen worden voldaan. Hygiëne is immers nergens zo belangrijk. Consequent uitvoeren van dagelijkse schoonmaak-werkzaamheden is op termijn onvoldoende. Vuil nestelt zich namelijk ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Kitnaden rondom friteuses, bakplaten en fornuizen zijn door uitzetting en krimp extra gevoelig voor slijtage. Vuil kan hierdoor tussen en achter de apparatuur terechtkomen.

REINIGEN VAN EXTRACTIESYSTEMEN

  • Verzekeringsmaatschappijen zetten in hun brandverzekering een horecaclausule als u een professionele keuken uitbaat waar bezoekers komen. Dit houdt in dat een keukenextractie minstens 1x per jaar moet onderhouden worden door een externe firma die hiervoor een attest aflevert.
  • Brandweer doet op regelmatige basis controles binnen hun zones waarbij ze ook vragen naar bewijs van de reiniging van de keukenventilaties. Brandweer hechten ook veel belang aan goed onderhouden extractiekanalen daar zij de ervaring hebben dat vervuilde kanalen ernstige gevolgen kunnen hebben bij branden.
  • FAVV, controlediensten op hygiëne willen ook graag een bewijs zien van regelmatig onderhoud van de dampkapinstallaties zodat er geen contaminatie mogelijk is van onderliggende oppervlakken en voeding. Afdruipend vet en condenswater kan dit veroorzaken.
  • Europese norm EN15780 bepaalt normen voor toelaatbare vervuilingsgraad in zowel luchttoevoerkanalen als extractiekanalen. In de meeste professionele keukens zijn beiden aanwezig en is de norm dus geldig. De norm geeft duidelijke maxima aan vanaf wanneer men installaties moet reinigen. 

DEEP CLEANING VAN (GROOT)KEUKENS

Dieptereiniging is een zeer grondige schoonmaakbeurt en een aanvulling op de dagelijkse en periodieke reiniging van de keukens . Daar waar de dagelijkse schoonmaak niet aan toe komt of bij kan komen, reinigen onze medewerkers de gehele keuken grondig. Denk hierbij aan o.a:

  • Reiniging en desinfecteren van moeilijk bereikbare plaatsen
  • Intensieve reiniging en ontkalken van keukenapparatuur
  • Controle en herstellen van kitranden
  • Intensieve reiniging van  vloeren en wanden
  • Intensieve reiniging van koelcellen

ATTEST BRANDVEILIGHEID

Bij elke reiniging bezorgen wij U het vereiste attest brandveiligheid nodig voor uw aansprakelijkheid t.o.v. de brandpolis of bewijs van reiniging t.o.v de controlediensten voor hygiëne .