All-Air-Services

HOU BACTERIËN BUITEN!

Luchtkanalen transporteren lucht vanaf een buitenlucht-aanzuigrooster via een luchtbehandelingskast naar binnen en/of terug naar buiten via een luchtafzuigkast / luchtbehandelingskast. In de loop der jaren hechten stof en andere vormen van vervuiling zich aan de luchtkanaalwanden. Omdat stof een transportmiddel is voor bacteriën, is het belangrijk om een luchtkanaal regelmatig te reinigen. De frequentie is afhankelijk van de ruimte waar de lucht, gefilterd, ingeblazen en afgevoerd wordt: is het een operatiekamer in een ziekenhuis of is het een werkplaats? 

In tegenstelling tot sommige concurrenten, laat Allindus de luchtkanaalinspectie uitvoeren door een onafhankelijk, extern bedrijf; dit om een zo objectief mogelijk rapport te kunnen opstellen.

EN15780

Deze norm is van toepassing op ventilatie- en airconditioning systemen en bepaalt de zuiverheidscriteria van deze installaties, de reinigingsprocedures en de gebruikte producten hiervoor.

De norm specificeert benodigdheden en procedures die nodig zijn voor het bepalen van en behouden van de zuiverheid van de ventilatie. Dit houdt in :

- Hoe bepaalt met de noodzakelijkheid voor de reiniging van een installatie (visueel en meting)

- De benodigde frequentie (algemene regel) - De selectie van de reinigingsmethode

- Hoe wordt het resultaat van een reiniging bepaald De norm is van toepassing op luchtbehandelingskasten (AHU), filters, bevochtigers, luchtkanalen en andere onderdelen.

 De belangrijkste doelgroepen van deze standaard zijn eigenaars van gebouwen, facilitaire bedrijven, onderhoudsbedrijven, eindgebruikers van gebouwen, consultants en controlerende bedrijven. 

Belangrijk!

Wat in eerste instantie belangrijk is, is te bepalen welke gebouwen aan welke frequenties moeten voldoen qua inspectie :

 • 1) Kantoren, hotels, scholen, theaters, verkoopruimtes, residentiële gebouwen, tentoonstellingsruimtes, sportgebouwen en hospitalen zijn onderhevig aan volgende frequenties :

  2 x per jaar : luchtbevochtigingsinstallaties
  1 x per jaar : luchtbehandelingskasten en filters
  om de 2 jaar : luchtkanalen en alle andere onderdelen
 • 2) Farmaceutische industrie, semi-conductoren industrie, voedingsindustrie, laboratoria, cleanrooms en ziekenhuizen met hoge beveiliging

  2 x per jaar : luchtbevochtigingsinstallaties
  1 x per jaar : luchtbehandelingskasten en filters, luchtkanalen en alle andere onderdelen. 

 

Laat uw luchtkanalen reinigen!

Voor het reinigen van uw luchtkanalen gebruikt Allindus methodes waarmee we al 33 jaar ervaring hebben, maar ook de nieuwste technologieën die kunnen toegepast worden in uw luchtkanalensysteem. De gebruikte methodes gaan van reiniging met roterende borstelsystemen met plaatsing van extractieventilatoren tot het handmatig stofzuigen van zwaar vervuilde kanalen.

Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om voor een correcte prijs uw luchtkanalensysteem te reinigen met de meest efficiënte reinigingsmethode. Aangezien Allindus VCA*-gecertificeerd is, zullen we ook de meest veilige toepassing selecteren. Verder kunnen we u bijstaan bij noodzakelijke metingen, microbiologische analyses, renovaties van luchtbehandelingsgroepen of aanpassingen aan de installatie. Aarzel niet ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte!